Giriş
Türkçe İngilizce Almanca
Afrika Sünnet Organizasyonu

Kirvem Olur Musun

Siz de Afrika’daki ihtiyaç sahibi bir çocuğun kirvesi olup, mutluluğuna vesile olabilirsiniz.

26-28 Şubat Kenya Sünnet Organizasyonumuz Sona Erdi.
Not : Yapacağınız Kirve bağışları bir sonraki  Sünnet Organizasyonumuz içindir.

Kirvesi Olduğunuz Çocuğun Fotoğrafını Whatsapp Üzerinden Gönderiyoruz yes

Afrika'da Neden Sünnet Organizasyonları Düzenliyoruz?

Cevabı videoda! Sonuna kadar izleyiniz.

Kirve Nedir?

Kirve : Anadolu Halk geleneklerine göre, çocuk sünnet edilirken sünnet giderlerini üzerine alan kişiye verilen isimdir. Siz de Afrika’daki ihtiyaç sahibi bir çocuğun kirvesi olup, sünnet masraflarını karşılayabilirsiniz.

Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi

Sağlıklı bir yaşam sürebilmesi her insanın arzuladığı zaruri ve insani bir ihtiyaçtır.  Bu konuda Afrika’da Sağlık projelerimiz sürdürülebilirlik esasıyla devam etmektedir. Birçok sağlık yardımı yapan derneğimiz, ülkelerden gelen talepler uyarınca Afrika’da sağlık ihtiyaçlarının başında gelen erkek çocukların iyi şartlarda sünnet edilmesi hedefine yoğunlaşmıştır.

Sünnet, Afrika’da vahşet, eziyet ve sakıncalı bir fiil olarak lanse edilmektedir. Bunun yanında imkanı olmayan ama bulaşıcı ve kronik hastalıklardan uzak durmak isteyen Afrika insanı, yerel tekniklerle dâhi olsa sünnet olmaya çalışmaktadır. Aksi halde çocuklar ciddi enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabiliyor, böbreklerini kaybedebiliyorlar. Afrika’da sünnet insan yaşamında zannedildiğinden daha fazla önem arz etmektedir. Diversity Farklılık Derneği olarak Afrika insanının bu halisane çabasına karşılık Bir Nefes Sıhhat Sağlık Projesi kapsamında sağlıklı sünnet organizasyonları düzenlemeye başladık. 2012 yılı itibariyle hayır sahiplerinin destekleriyle her yıl en az 4 ülkede gerçekleşen sünnet organizasyonları çerçevesinde 5000 kadar çocuk sağlıklı sünnet edilmektedir.

Her gidilen ülkede modern tekniklerle sünnet, hem çocuklar için keyifli bir şenlik hem de aileleri için maliyetsiz bir kolaylığa dönüşmeye başladı. Aynı zamanda gönüllü sağlık ekiplerimiz gidilen ülkelerdeki sağlık mensuplarına eğitimler vererek sünnetin yeni metotlarına dair farkındalık oluşturuyorlar.

Bir de Gönüllü Doktorumuzdan Dinleyelim

Gelecek, Afrika için aydınlığa dönüşürken artık geleneksel sünnet için bir devrin sonununa işaret etmektedir. Artık Afrika’da karamsar  sözcükler ve tablolar yerini sağlıklı ve bol tebessümlü sünnet şölenlerine bırakmaktadır.

SİZDEN GELEN YORUMLAR

Henüz yorum eklenmemiş.
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli
Karakter sınırını aştınız.
Kalan Karakter Karakter sınırını aştınız.