Giriş
YENİ
Afrika Kurban Bağışı

Vacip Kurban

Bu bayramda da, hayır severlerin göndermiş oldukları kurban bağışlarını, Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Kurbanlarınız Afrika'da Bayram Olsun!

(Bağış sonrası +90216 478 4706 numaralı sabit hattımızdan arayıp, sözlü vekaletlerinizi alıyoruz)

Kurban Bayramı Ne Zaman ?

Hicri takvime göre Zilhicce ayı'nın 10. günü, kurban bayramının birinci günüdür. Miladi takvime göre 2020 kurban bayramı 31 Temmuz 2020 tarihine dek gelip, 4 gün boyunca sürecektir. Kurban Bayramı'ndan 1 gün önce, yani Zilhicce Ayı'nın 9. gününe de Arefe Günü denir. Kurban Bayramı günleri aşağıdaki gibidir;
Arefe : 30 Temmuz Perşembe (9 Zilhicce 1441)
1. Gün : 31 Temmuz Cuma (10 Zilhicce 1441)
2. Gün : 1 Ağustos Cumartesi (11 Zilhicce 1441)
3. Gün : 2 Ağustos Pazar (12 Zilhicce 1441)
4. Gün : 3 Ağustos Pazartesi (13 Zilhicce 1441)

Kurban bağışı, derneğimizin web sitesi üzerinde ya da çağrı merkezimiz aranarak yapılır.

Bağışınız gerçekleştikten sonra dernek yetkilisi sizi arayıp, sözlü vekaletinizi alır..

Kurbanınız islami usullere uygun olarak kesilir ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır.

Kurbanınız kesildikten sonra kesim haberi tarafınıza ulaştırılır.

2019 Kurban Bayramı'nda binlerce İhtiyaç Sahibine Ulaştık

Diversity Farklılık Derneği olarak geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda göndermiş olduğunuz seneiçi ve vacip kurban bağışlarınızı Afrika kıtasındaki ihtiyaç sahiplerine özenle ulaştırdık.

Afrika Kurban Bağışı

Vacip Kurban Nedir?

Vacip Kurban: Allahü Teala’ya yakınlık için, ibadet niyetiyle kurban bayramı günlerinde, koyun, keçi, sığır ve deve cinsinden bir hayvanı kesmektir.

Kurban Kimlere Vaciptir?

Kendisine fıtır sadakası vacip olan kimselere kurban da vaciptir. Yani nisaba mâlik ona hür mukim, her Müslümana vaciptir.

Kurban, kesenin kendi nefsine bedel olarak kesilir. Allah rızası için halisane bir niyetle kesilen kurbanın akan ilk kanı ile birlikte kurban kesen mü’minin günahlarının bağışlanacağı beyan olunmuştur.

Vacip Kurban Ne Zaman Kesilir?

Vacip kurban kesim vakti, Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci ve üçüncü günüdür. Ancak birinci gün kesmek daha faziletlidir.

Afrika’da Nafile ve Vacip Kurban Organizasyonları

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden, derneğimiz aranarak ya da dernek merkezimize gelinerek yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlıklar, bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçleriyle hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiztecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları gönüllülerimizle beraber en doğru şekilde yerlerine ulaştırırlar.

Vacip Kurban ve Nafile Kurbanların Kesimleri ve Dağıtımı

Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrikalı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Bir Kurban bedeli 685TL ‘dir. Bu bedel USD olarak ya da Euro olarak da ödenebilmektedir.

• İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Derneğimizin hesap numaralarına Havale ve Eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

2020 Yılında Hangi Ülkelerde Vacip Kurban Organizasyonu Yapılacak ?

SİZDEN GELEN YORUMLAR

5.0
Sırala:
Derya Tok 2 gün önce
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Yardım ve kurban havale etmek istiyorsanız Diversity dernegi doğru adres. Allah razı olsun sizden.
Mutlu Koksal 2 gün önce
Emeği geçen tüm kardeşlerime Allah razı olsun, yapılan tüm yardımlarımızı Rabb'im kabul eylesin inşallah...
Merve ŞİMŞEK 2 gün önce
Yardım ve kurban gibi isteklerimizde gözü kapalı güvenebileceğimiz, yürütülen tüm işlerde dini hassasiyetleri dikkate alarak ilerleyen ve ciddi bir emek harcayan çok güzel bir kuruluş.
Fatih Uslu 2 gün önce
Rabbim sizden razi olsun.Sayenizde hayir islemis olduk.Bundan sonra Allah'in izniyle sizin vesileniz ile boyle guzel seylere devam edecegiz
RABİA KARATAŞ 2 gün önce
Allah razı olsun. Böyle bir zamanda bu proje ile insanların yardımlarını oraya ulaştırıyor olabilmeniz çok güzel. Hz. Allah hizmetlerimizin devamını getirsin inşAllah.
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli
Karakter sınırını aştınız.
Kalan Karakter Karakter sınırını aştınız.