Giriş
POPÜLER
Afrika Kurban Bağışı

Kurban Bağışı

Yıl boyunca Afrika’nın ihyitaç sahibi ülkelerinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız islami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

(Bağış sonrası +90(216) 478 4706 numaralı sabit hattımızdan arayıp, sözlü vekaletlerinizi alıyoruz)

Kurban bağışı, derneğimizin web sitesi üzerinde ya da çağrı merkezimiz aranarak yapılır.

Bağışınız gerçekleştikten sonra dernek yetkilisi tarafından aranıp sözlü vekaletiniz alınır.

Kurbanınız islami usullere uygun olarak kesilir ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır..

Kurbanınız kesildikten sonra kesim haberi tarafınıza ulaştırılır.

Sorularınız İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz :

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı islami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı Diversity Derneği'mizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın ihtiyaç sahibi ülkelerinde vacip, adak, akika, şükür, şifa ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

2 Adımda Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

• Bu sayfanın herhangi bir yerindeki Bağış Yap yada Kurban Bağışı İçin Tıklayınız butonuna bastığınızda açılan form üzerindeki bilgileri doldurup, Hemen Bağışla butonuna tıklayınız
  • Açılan Ödeme Bilgileri sayfasında, mail adresinizi ve ödeme bilgilerinizi girdikten sonra Ödemeyi Tamamla butonuna basınız.

Kurban bağışı yapmak hiç bu kadar basit olmamıştı.yes

Bağışınızı gerçekleştirdikten sonra sözlü vekaletinizi almak için sizi arıyoruz. Kurbanınız birkaç gün içinde Afrika'da kesildikten sonra whatsapp üzerinden sizi bilgilendiriyoruz. Bu şekilde kurbanlarınızı güvenli bir şekilde Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Afrika Kurban Bağışı

Vacip Kurban Nedir : Nisap miktarı mala malik olan her müslümanın, Allahü Teala’ya yakınlık için, ibadet niyetiyle kurban bayramı günlerinde, koyun, keçi, sığır ve deve cinsinden kestiği kurbana denir.

Nafile Kurban Nedir : Kurban bayramı dışındaki sair zamanlarda sırf Allah rızası için farklı niyetlerle kesilen kurbana denir.

Adak Kurbanı Nedir : Kişinin bir niyet doğrultusunda, gerçekleşmesi halinde kesmeyi vaat ettiği kurbandır. Mesela : “Şu işim olursa kurban kestireceğim, ilerde arabam olursa, evim olursa kurban kestireceğim.” gibi kurban kesimi için vaatte bulunursa ve o işi vuku bulursa, bu niyet doğrultusunda kesilen kurbana Adak Kurbanı denir.

Akika Kurbanı Nedir : Yeni doğan çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana denir. Akika kurbanı kestirmek müstehabtır. Doğduğu günden itibaren her zaman kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha faziletlidir. Erkek çocuk için 2, kız çocuk için 1 kurban kesmek sünnettir.

Şifa Kurbanı Nedir : Hasta olan bir kimsenin, hastalığından kurtulması niyetiyle kestirdiği kurbana denir.

Kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 19 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika ülkelerinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

kurban bağışı

Kurban Bağışı

Yurtdışı Kurban Bağışı Fiyatları

Afrika için kurban bedeli 685₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz aşağıdaki hesap numaralarımıza yatırabilirsiniz:

Hesap Sahibi : Diversity Farklılık Derneği

Zıraat Hesabı : TR57 0001 0025 9057 6796 9850 07

Türkiye Finans : TR51 0020 6001 1201 6109 6200 12

Kuveyt Türk : TR77 0020 5000 0339 9339 9000 01

Şekerbank : TR76 0005 9032 6013 0326 0031 80

PTT : 9864826

(Kurban bedelini dernek hesabımıza gönderdikten sonra sözlü vekalet için +90(216)478 4706  numaralı sabit hattımızı aramanız gerekmektedir.)

Kurbanım Ne Zaman Kesilir?

Diversity Derneği olarak, kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Afrika Kurban Hazırlıkları

Kurban kayıtları, Diversity Derneği internet sitemizden, derneğimiz aranarak ya da dernek merkezimize gelinerek yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler Diversity Derneği tarafından belirlendikten sonra her bölgede kurbanlıklar, bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçleriyle hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiz tecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları gönüllülerimizle beraber en doğru şekilde yerlerine ulaştırırlar.

Diversity Derneği'mizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Afrika kurban bağışı

Kurban Yardımı İle İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrikalı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılıp, kesim videosu gönderilmektedir.

Bir Kurban bedeli 685TL'dir. Bu bedel Dolar olarak ya da Euro olarak da ödenebilmektedir.

• İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Derneğimizin hesap numaralarına Havale ve Eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.
  • Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

Diversity Farklılık Derneği - Daha Aydınlık Bir Dünya İçin Çalışıyoruz.

SİZDEN GELEN YORUMLAR

5.0
Sırala:
Pevri Dem 2 gün önce
İlginiz için çok teşekkürler. Güvenle bağiş yapabileceğimiz bir kurum. Rabbim her daim yardımcınız olsun.
AHMET KURT 2 gün önce
Everything you did and everything you are doing is great. Maşallah. May Allah be with you.
RABİA KARATAŞ 2 gün önce
Allah razı olsun. Böyle bir zamanda bu proje ile insanların yardımlarını oraya ulaştırıyor olabilmeniz çok güzel. Hz. Allah hizmetlerimizin devamını getirsin inşAllah.
Yeliz Turcan 2 gün önce
Emeği geçen herkesten Hazreti Allah razı ve memnun olsun ❤️
Sabri Boğuş 2 gün önce
Çok güzel organizasyon Emeği geçenlerden Allah razı olsun Allah hayrını kabul etsin
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli
Karakter sınırını aştınız.
Kalan Karakter Karakter sınırını aştınız.