DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kurban Bağışı

Yıl boyunca Afrika’nın 44 farklı ülkesinde, yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız İslami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

Kurbanınız birkaç gün içinde kesildikten sonra videosunu whatsapp'tan gönderiyoruz.

Kurbanlarınız Afrikada Sevinç Olsun!Yılın Tamamında Kurbanlarınızı Afrikaya gönderebilirsiniz

Kurbanlarınız Afrika’da Sevinç Olsun

Vacip Kurban:  Nisap miktarı mala malik olan her müslümanın, Allahü Teala’ya yakınlık için, ibadet niyetiyle kurban bayramı günlerinde, koyun, keçi, sığır ve deve cinsinden kestiği kurbana denir.

Nafile Kurban Kurban bayramı dışındaki sair zamanlarda sırf Allah rızası için farklı niyetlerle kesilen kurbana denir.

Adak Kurban : Kişinin bir niyet doğrultusunda, gerçekleşmesi halinde kesmeyi vaat ettiği kurbandır. Mesela : “Şu işim olursa kurban kestireceğim, ilerde arabam olursa, evim olursa kurban kestireceğim.” gibi kurban kesimi için vaatte bulunursa ve o işi vuku bulursa, bu niyet doğrultusunda kesilen kurbana Adak Kurbanı denir.

Akika Kurbanı : Yeni doğan çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana denir. Akika kurbanı kestirmek müstehabtır. Doğduğu günden itibaren her zaman kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha faziletlidir. Erkek çocuk için 2, kız çocuk için 1 kurban kesmek sünnettir.

Şifa Kurbanı : Hasta olan bir kimsenin, hastalığından kurtulması niyetiyle kestirdiği kurbana denir.

Kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 19 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika ülkelerinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 550₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden, derneğimiz aranarak ya da dernek merkezimize gelinerek yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlıklar, bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçleriyle hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiztecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları gönüllülerimizle beraber en doğru şekilde yerlerine ulaştırırlar.

Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrikalı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Bir Kurban bedeli 550 TL ‘dir. Bu bedel USD olarak ya da Euro olarak da ödenebilmektedir.

*İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Derneğimizin hesap numaralarına Havale ve Eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz. ( Hesap numaralarımızı görmek için tıklayınız. )

*Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

İletişim Bilgileri

Bağışınızı güvenli bir şekilde bankanın arayüzü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
BAĞIŞ YAPMAYA DEVAM ET
$