Adak Kurbanı

Yıl boyunca Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde, göndermiş olduğunuz "yurtdışı adak kurban bağışınız" islami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

ADAK KURBANI NEDİR?

Adak Kurbanı, kişinin bir niyet doğrultusunda, gerçekleşmesi halinde kesmeyi vaat ettiği kurbandır.
Adak Kurbanına nezir kurbanı da denir.
Adağı gerçekleşen kimse için adak kurbanı kesmek vaciptir.
Allahü Teala’nın rızası için adak kurbanı kesmek, kişinin sevap kazanmasına vesiledir.

Kurban bağışı, derneğimizin web sitesi üzerinde ya da çağrı merkezimiz aranarak yapılır.

Bağışınız gerçekleştikten sonra dernek yetkilisi tarafından aranıp sözlü vekaletiniz alınır.

Adak Kurbanınız islami usullere uygun olarak kesilir ve ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır.

Adak Kurbanınız kesildikten sonra kesim haberi tarafınıza ulaştırılır.

Sorularınız İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz :

Adak Kurbanı Farz mı?

Adak kurban adandıktan sonra, adayan kimse için kurban kestirmek vacip olur. Çünkü adayan, Allahu Teâlâ ile ahitleşmiş demektir. Mâide suresinin 1. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Ey iman edenler! Ahitlerinizi ifa ediniz…” buyrulmaktadır. Bu demek oluyor ki adadığı şeyi yerine getirmesi gerekmektedir. Allaha Teâlâ Hazretleri nezirlerine vefa edenleri (yerine getirenleri) İnsan suresinin 7. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Adaklarını yerine getirirler...” diye övmüştür.

Adak Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Şarta bağlı olarak adanan bir adak kurban; (Hanefî mezhebinde) o şartın yerine gelmesinden önce kesilemez. Adağın adanmasına ve sonrasına riayet etmek gerekmektedir. Yani adak kurban belirtilen fiil yerine geldiği zaman vakit kaybetmeden kesilmesi gerekmektedir. Fakat zamanı geldiği halde yerine getirilmeyen adak, başka bir günde kaza edilebilir. Meselâ: “Bugün fakirlere kurban kesip dağıtacağım” şeklinde adanan bir kurban bugün yapılmazsa başka bir günde yapılması bir kaza olarak icap eder.

Adak Etini Kimler Yiyemez?

Adak kurbanının etini, adayan kişinin yiyemeyeceği gibi hanımı, babası, annesi, dedeleri, evlâdı ve torunları da yiyemezler. Bunu fakirlere sadaka olarak vermesi gerekmektedir. Şayet yemişlerse yedikleri kadarının değeri miktarınca sadaka vermeleri icap eder. Kaynak : Fazilet Takvimi

Adak Fiyatları 2020

Afrika için adak kurban fiyatı 685₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Kurbalarınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Adak kurbanı, akika kurbanı, şükür kurbanı, nafile kurbanı, şifa kurbanı vs gibi bütün kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

5.0
Sırala:
Şerife Öznur Uzunömer 2 gün önce
Adak kurbanımı vermiştim. Allah razı olsun çok ilgili davrandılar. 24 saatte kurban kesimini video olarak watsap üzerinden gönderdiler. Bundan sonra tüm kurbanlarım bağışladım Diversty e. Çok memnun kaldım. Allah hepsinden razı olsun inşallah.
Sercan Özkan 2 gün önce
Adak kurbanimı bugün Allah'ın izniyle kestiler. Allah razı olsun. 24 saat içinde video bana ulaştı. Gönül rahatlığı ile bagisinizi yapabilirsiniz.
Furkan Çakmak 2 gün önce
Adak kurban bağışımızı 1 gün gibi kısa sürede kesip videosunu bizimle paylaştılar.Allah razı olsun. Gönül rahatlığı ile bağışınızı yapabilirsiniz.