Adak Kurbanı

Yıl boyunca Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde, göndermiş olduğunuz adak kurbanlarınız İslami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

Kurbanınız 24 saat içinde Afrika'da kesilir, 48 saat içinde videosu whatsapptan gönderilir.

Adak Kurbanı Nedir?

Adak Kurbanı, Allahu Teâlâ’ya tâzim için mübah bir fiilin yapılmasını kendisine vacip kılmaktır. Adak Kurbanı 'nın bir diğer ismi ise Nezir Kurban'dır. Sırf Allahu Teâlâ’nın rızası için ibadet sayılacak bazı şeyleri adamak makbuldür. Kişi için sevap kazanmaya vesiledir. “Adağım olsun yarın Allah rızası için oruç tutayım” veya “Fakirlere şu kadar para vereyim” yahut “Allahu Teâlâ’nın rızası için bir kurban kesip fakirlere dağıtayım” denilmesi gibi.

Adak Kurbanına Nasıl Niyet Edilir ?

Şu şekilde adak adanması daha makbul olmaktadır: “Allah rızası için şu fakire şu kadar para vermek nezrim olsun” veya “Allâhü Teâlâ hastama şifa verirse Hak rızası için kurban keseyim” veya “Kurban kesip etini sadaka vereyim.”

Adak Kurbanlarınız Afrikada Sevinç Olsun!Yılın Tamamında Kurbanlarınızı Afrikaya gönderebilirsiniz

Adak Kurbanı Farz mı?

Adak kurban adandıktan sonra kişinin kendisine vacip olmaktadır. Çünkü adayan, Allahu Teâlâ ile ahitleşmiş demektir. Mâide suresinin 1. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Ey iman edenler! Ahitlerinizi ifa ediniz…” buyrulmaktadır. Bu demek oluyor ki adadığı şeyi yerine getirmesi gerekmektedir. Allaha Teâlâ Hazretleri nezirlerine vefa edenleri (yerine getirenleri) İnsan suresinin 7. Âyet-i kerimesinde (mealen) “Adaklarını yerine getirirler...” diye övmüştür.

Adak Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Şarta bağlı olarak adanan bir adak kurban; (Hanefî mezhebinde) o şartın yerine gelmesinden önce kesilemez. Adağın adanmasına ve sonrasına riayet etmek gerekmektedir. Yani adak kurban belirtilen fiil yerine geldiği zaman vakit kaybetmeden kesilmesi gerekmektedir. Fakat zamanı geldiği halde yerine getirilmeyen adak, başka bir günde kaza edilebilir. Meselâ: “Bugün fakirlere kurban kesip dağıtacağım” şeklinde adanan bir kurban bugün yapılmazsa başka bir günde yapılması bir kaza olarak icap eder.

Adak Etini Kimler Yiyemez?

Adak kurbanının etini, adayan kişinin yiyemeyeceği gibi hanımı, babası, annesi, dedeleri, evlâdı ve torunları da yiyemezler. Bunu fakirlere sadaka olarak vermesi gerekmektedir. Şayet yemişlerse yedikleri kadarının değeri miktarınca sadaka vermeleri icap eder. Kaynak : Fazilet Takvimi

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 550₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Adak Kurbanınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Derneğimiz vesilesi ile adak kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.