Şifa Kurbanı

Yıl boyunca Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde, göndermiş olduğunuz şifa kurbanlarınız İslami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

Şifa Kurbanı Nedir?

Şifa Kurbanı: Maddi ve yahut manevi hastalıklardan kurtulmak , şifa bulmak niyetiyle Allah rızası için kesilen kurbana denir. Zira tıbb-ı nebevideki şifa yöntemlerinden birisi de bu niyetle kurban kesmektir.

• Kurban bağışı, derneğimizin web sitesi üzerinden ya da çağrı merkezimizi arayarak yapılır.

• Dernek yetkilisi tarafından sözlü vekaletiniz alınır.

• Kurbanınız, kesim için Afrika’nın ihtiyaç sahibi bir ülkesine gönderilir.

• Kurbanınız kesildikten sonra kesim videosu whatsapp’tan gönderilir.

• Kurban etleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

afrika kurban bağışı

Şifa Kurbanı Nasıl Kesilir?

Şifa kurbanına niyet ; “ maddi manevi hastalıkladan şifaya kavuşmak niyetiyle “ ve yahut  malum hastalık zikredilerek “ şu hastalıktan kurtulup şifa bulmak için “ bu kurbanı  Allah rızası için kesiyorum , diyerek niyet edilir. Kişi kendi şifa kurbanını kesebildiği gibi, vekil tayin ettiği başka birisine de kurbanını kestirebilir.

Şifa Kurbanının Hükmü Nedir?

Şifa kurbanı nafile bir ibadet olarak kişilerin kendi ihtiyarına göre yapılmaktadır. Ehli sünnet alimlerince yapılması güzel görülüp tavsiye edilmiştir.

Hasta için Şifa Kurbanı Kesilir mi ?

Şifa kurbanı kişide maddi ve yahut manevi herhangi bir rahatsızlık/hastalık  belirdiğinde bu hastalıktan şifaya kavuşmak için kesilebilir. Bundan daha evla olanı ise musibetler gelmeden evvel tedbir niyeti ile kesilmesidir. Her iki takdirde de yapılması güzel görülmüştür.

Şifa Kurbanının Etini Kimler Yiyebilir?

Şifa kurbanının etini kesen kişi ailesi ve yakınları yiyebilir ve yahut ta tasadduk edebilir. Fakir fukaraya ve sair ihtiyaç sahiplerine tasadduk etmekle beraber bunun en güzeli Kuran-ı Kerim talebelerine yapılan tasadduktur.

afrika kurban bağışı

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 685₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir ?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Şifa Kurbanınızı Afrika’da Kestirebilirsiniz

Adak, akika, şükür, nafile, şifa vs gibi bütün kurbanlarınızı yılın 365 günü Afrika’ya gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz kurbanlarınızı islami hassasiyetlere dikkat ederek özenle kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Henüz yorum eklenmemiş.