Giriş
Türkçe İngilizce Almanca
Su Kuyusu

Hz. Eyyub (A.S) Su Kuyusu

Ortak su kuyusu projemiz kapsamında açılacak her bir su kuyusuna hissedar olabilir, Su Kuyusu kampanyasına destek verebilirsiniz.

Afrika'da temiz su kuyuları açıyoruz!

AFRİKA SU KUYUSU

AFRİKA / MALİ
Hz. Eyyub (A.s ) Su Kuyusu
Mevcut
7100 TL
Hedef
20600 TL

Kampanyası tamamlanan su kuyularımızı buradan takip edebilirsiniz.

Afrika'da Su Kuyusu

Afrika Su Kuyusu Projesi

Sahra Altı Afrika’da yaşayan insanların %86’sı sağlıklı ve temiz su  kaynaklarından yoksun bulunmaktadır. Su olduğu yere can verirken olmadığı yerde, özellikle kurak ülkelerde can almaktadır.

Diversity Farklılık Derneği, Afrika’da temiz su ihtiyacının boyutunu göz önüne alarak başta kurak ve temiz suya ulaşılamayan ülke ve bölgeler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucu Âb-ı Hayat Projesi’ni başlatarak insanlığın yaşam kaynağı ve en doğal hakkı olan içilebilir su kaynakları için su kuyuları projesini başlatmıştır.

“Su ! Rengi yok, tadı yok, kokusu yok…  Ancak dünya yaratıldığından beri hiçbir canlı ondan vazgeçemedi, onsuz yaşamına devam edemedi. Herkes onun etrafında hayat kurdu. Ama kurak Afrika’nın ona ihtiyacı var.

Afrika'da Su Kuyularını Nasıl Açıyoruz?

Cevabı Videoda! (Sonuna kadar izleyin)

Afrika'da Su Kuyusu Açmak

Afrika’nın susuz bölgelerinde uzman ekibimizle kazılacak kuyular için bir takım ön hazırlıklar yapılarak kazılacak zeminin temiz, suyun kaç metrede olduğunu belirlendiğinde, keson kuyularda; bir buçuk metre çapındaki kuyunun ağzından aşağı doğru beton dökerek 20-40 metre kadar kazılarak zemine su damarına ulaşılır. Su kaynağının daha derin mesafede olduğu yerlerde sondaj sistemle kuyu kazımı gerçekleşir. Yeterli su seviyesine ulaşıldıktan sonra borular yerleştirilir, gerekli tesisat bağlanarak, uygun tulumba montajı yapılarak, uzun ömürlü olması için betonarme şekilde tamamlanır.

Ab-ı Hayat Ortak Su Kuyusu Projesi

Ab-ı Hayat Su Kuyusu Projesi kapsamında Diversity Farklılık Derneği internet sitesinde geliştirilen bir uygulama ile hayırseverler bir su kuyusuna 50 TL ile hissedar olabilmekte ve su kuyusu ile alakalı son durumu anlık takip edebilmekteler. Her yıl onlarca su kuyusu binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırılmaktadır. Hayırseverler  www.diversitydernegi.org adresinden online ödeme yoluyla su kuyusu kampanyasına destek olabilirler.

Afrika Su Kuyusu Açma Maliyeti Ne Kadar?

Su kuyusu açma maliyetleri ülkeye bölgeye derinliğe ve kuyunun nasıl açılacağına bağlı olarak değişmektedir. Diversity Farklılık Derneği uzman ekibi ile yerinde yapılan ön çalışmalar ve 10 yılı aşan Afrika tecrübesi ile maliyetler belirlenmiştir. Afrika’da su kuyusu açtırma bedeli 3000USD’den başlamaktadır. (Türk Lirası veya Euro karşılığını güncel kur üzerinden hesaplayabilirsiniz.)

Ayrıntılı bilgi ve maliyetler için derneğimizi arayarak geniş bilgi alabilirsiniz.

0090 216 478 47 06 – 0090 535 923 09 09

Afrika’da Su Kuyuları

Özellikle Sahra Altı Afrika’da on binlerce insan birikinti suya ulaşmak için doğup büyüdükleri köylerinden göç etmektedirler. Su kuyusuna sahip olan bir köyde ise tüm canlılar sudan istifade etmekte hatta yerel tarım faaliyetleri canlanmaktadır. Nijer, Mali, Çad, Senegal , Burkina Faso, Nijerya, Kenya, Togo, Uganda gibi ülkelerde açılacak su kuyuları her yıl biraz daha fazla canlının susuzluktan ölmesinin önüne geçecektir. Su kuyusu, açılan bölgedeki tüm canlıların sudan istifade etmesi demektir.

"Suyun Rengi" adlı kısa filmimizi izlendiniz mi ?

SİZDEN GELEN YORUMLAR

5.0
Sırala:
İbrahim Miharbi 9 saat önce
Diversity sayesinde susayan dudaklar suya kanıyor. Yaralı gönüller şifa buluyor. Afrika' nın çehresi değişiyor. İyi ki varsın Diversity
ÖMER FARUK AKMAN bir gün önce
DESTEKLERİMİZİ EN KISA ZAMANDA ULAŞTIRDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER👍
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli
Karakter sınırını aştınız.
Kalan Karakter Karakter sınırını aştınız.