DAHA AYDINLIK BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Deve Kurbanı

Bu bayramda da, hayır severlerin göndermiş oldukları kurban bağışlarını, Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Kurbanlarınız Afrika'da Bayram Olsun!

Kurbanlarınız İhtiyaç Sahiplerine Nasıl Ulaşıyor ?

• Derneğimiz vesilesi ile kurbanlarını Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine göndermek isteyen hayır severler kurban bedelini ;
    • Derneğimizin resmi banka hesap numaralarına havale veya eft yaparak,
    • Posta çeki hesabımıza göndererek,
    • Dernek merkezimize gelip makbuz karşılığında elden teslim ederek,
    • Web sitemiz üzerinden online bağış yaparak,
    • Derneğimizi telefon ile arayarak tarafımıza ulaştırır.
  • Her bir bağışçının teker teker sözlü vekaleti alınıp, Afrika kıtasındaki ihtiyaca göre kurbanlar ülkelere taksim edilir.
  • Derneğimizin, yılın 365 günü Afrika kıtasında bulunan daimi temsilcileri vasıtasıyla, kesim için islami kriterlere uygun kurbanlar satın alınır.
  • Kurban Bayramı’nın 1. günü, bayram namazından sonra yine bizzat daimi temsilcilerimiz tarafından, kurbanlar islami usullere riayet edilerek özenle kesilir.
  • Kesilen kurbanların etleri, temsilcilerimizin gözetiminde ihtiyaç sahiplerine eşit ve adaletli bir şekilde ulaştırılır.
  • Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra, derneğimiz vasıtasıyla kurbanını Afrika’daki kardeşlerine gönderen hayır sahipleri sms ile bilgilendirilir.

2018 Kurban Bayramı'nda binlerce İhtiyaç Sahibine Ulaştık

Diversity Farklılık Derneği olarak geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda göndermiş olduğunuz kurbanları Afrika kıtasındaki ihtiyaç sahiplerine özenle ulaştırdık.

Kurban Nedir ?

Allahü Teala’ya yakınlık için, ibadet niyetiyle kurban bayramı günlerinde, koyun, keçi, sığır ve deve cinsinden bir hayvanı kesmektir.

Kimlere Vaciptir?

Kendisine fıtır sadakası vacip olan kimselere kurban da vaciptir. Yani nisaba mâlik ona hür mukim, her Müslümana vaciptir.

Kurban, kesenin kendi nefsine bedel olarak kesilir. Allah rızası için halisane bir niyetle kesilen kurbanın akan ilk kanı ile birlikte kurban kesen mü’minin günahlarının bağışlanacağı beyan olunmuştur.

Kurban Kesilme Vakti

Kurbanın kesilecek vakti, Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci ve üçüncü günüdür. Ancak birinci gün kesmek daha faziletlidir.

Kurban Bayramı Ne Zaman ?

Hicri takvime göre Zilhicce ayı'nın 10. günü, kurban bayramının birinci günüdür. Miladi takvime göre 2019 kurban bayramı 11 Ağustos 2019 tarihine dek gelip, 4 gün boyunca sürecektir. Kurban Bayramı'ndan 1 gün önce, yani Zilhicce Ayı'nın 9. gününe de Arefe Günü denir.

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden, derneğimiz aranarak ya da dernek merkezimize gelinerek yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlıklar, bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçleriyle hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiztecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları gönüllülerimizle beraber en doğru şekilde yerlerine ulaştırırlar.

Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrikalı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Bir Kurban bedeli 550 TL ‘dir. Bu bedel USD olarak ya da Euro olarak da ödenebilmektedir.

*İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Derneğimizin hesap numaralarına Havale ve Eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.

2019 Yılında Hangi Ülkelerde Kurban Organizasyonu Yapılacak ?

Moritanya, Senegal, Gine Cumhuriyeti, Gine Bissau Cumhuriyeti, Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Liberia, Sierra Leone, Gambia, Mali, Nijer, Çad, Kamerun, Togo, Gana, Benin, Nijerya, Gabon, Ekvator Ginesi, Orta Afrika Cumhuriyeti,  Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Etiyopya, Somali, Kenya, Ruanda, Uganda, Tanzanya, Burundi, Malawi, Zambiya, Zimbabwe, Mozambik, Madagaskar, Güney Afrika Cumhuriyeti, Lesotho, Brezilya, Arjantin, Şili, Venezuela

İletişim Bilgileri

Bağışınızı güvenli bir şekilde bankanın arayüzü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
BAĞIŞ YAPMAYA DEVAM ET
$