Şükür Kurbanı

Yıl boyunca Afrika’nın ihtiyaç sahibi bölgelerinde, göndermiş olduğunuz şükür kurbanlarınız İslami hassasiyetler dikkate alınarak özenle kesilmektedir.

Kurbanlarınız Afrika'da kesildikten sonra videolarını whatsapptan gönderiyoruz.yes

Şükür Kurbanı Nedir?

Kişinin maruz kaldığı kaza , bela ve felaketlerden kurtulmasına, hastalığının iyileşmesine ve kavuştuğu güzelliklere şükür niyetiyle Allahü Teala adına kesmiş olduğu kurbana şükür kurbanı denilmektedir. Rasulullah Efendimiz’in sav bir hadisi şeriflerinde “Mallarınızı zekat ile koruyunuz , hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz , bela dalgalarını dua ve niyaz ile karşılayınız.”  buyrulmaktadır. Şükür kurbanının kesilip tassadduk edilmesi bu tedbir için tavsiye edilmektedir.

• Kurban bağışı, derneğimizin web sitesi üzerinden ya da çağrı merkezimizi arayarak yapılır.

• Dernek yetkilisi tarafından sözlü vekaletiniz alınır.

• Kurbanınız, kesim için Afrika’nın ihtiyaç sahibi bir ülkesine gönderilir.

• Kurbanınız kesildikten sonra kesim videosu whatsapp’tan gönderilir.

• Kurban etleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

Şükür Kurbanlarınız Afrikada Sevinç Olsun!Yılın Tamamında Kurbanlarınızı Afrikaya gönderebilirsiniz

Şükür Kurbanına Nasıl Niyet Edilir ?

Şükür kurbanına niyet ; “  Kavuşmuş olduğum maddi manevi nimetlere şükür  niyetiyle genel bir niyet ve yahut ta hususi bir durum zikredilerek şükür niyeti alınır ve Hazreti Allah için kurban kesilir.

Şükür kurbanının hükmü nedir?

Şükür kurbanı nafile bir ibadettir. Kişi kendi tercihiyle bu kurbanı kesmeyi murat eder ve niyeti üzere kurbanını Hazreti Allah için keser. Şükür kurbanı örfi olarak kültürümüzde önemli bir yer teşkil etmektedir. Geçmiş tarihlerden günümüze  kadar elde edilen güzelliklere , ulaşılan hedeflere şükür nişanesi olarak kesilmeye devam etmiştir hala da devam etmektedir.

Kurbanlarınızı Afrika'ya Ulaştırıyoruzyes

Şükür Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Şükür kurbanı maddi manevi olarak kazanılmış iyi hallere,  güzel hadiselere ve yahut eşyalara ulaşıldığı zaman kişinin Cenabı Allah’a şükrünü izhar etmesi kabilinden  kesilmektedir. Hazreti Allah , İbrahim suresinin 7. ayeti kerimesinde “ …eğer şükrederseniz muhakkak ki sizlerin üzerinize nimetimi artırırım…” buyurmaktadır. Bu haseple güzelliklere kavuştukça  kişinin üzerindeki maddi manevi güzelliklerin artması için şükür kurbanı kesilmesi tavsiye edilmektedir.

Şükür Kurbanı Etini Kimler Yiyebilir?

Şükür kurbanının etini kesen kişi ailesi ve yakınları yiyebilir ve yahut ta tasadduk edebilir. Fakir fukaraya ve sair ihtiyaç sahiplerine tasadduk etmekle beraber bunun en güzeli Kuran-ı Kerim talebelerine yapılan tasadduktur. Zira Rasululah Efendimiz sav bir hadisi şeriflerinde “Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlerinizdir.”  bu takdirde de tasadduk etmenin en güzel mertebesi ; en hayırlı kimseler olan Kuran-ı Kerim talebelerine , Kuran-ı Kerim’i öğrenip öğreten kimselere yapılan tasadduktur.

afrika kurban bağışı

Afrika Kurban Bağışı Ne Kadar?

Afrika için kurban bedeli 550₺ olup, bölge şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. Kurban bedelini isterseniz kredi/hesap kartınız ile web sitemiz üzerinden gönderebilir, isterseniz banka hesap numaralarımıza havale/eft yapabilirsiniz.

Kurbanım Ne Zaman Kesilir?

Kurbanlarınızı 1-2 gün içinde Afrika'daki ihtiyaç sahibi ülkelerde kesip, videosunu whatsapp üzerinden tarafınıza ulaştırıyoruz. Acil kurbanlarınızı, aynı gün içinde kesebiliriz.

Afrika’da kurban ibadeti için vekaletleri alınan kurbanların kesimleriyle alakalı İslami hassasiyetler vardır. Vekaletin alınmasından kurbanın kesildi bilgisinin kurban sahibine ulaştırılmasına kadar her ayrıntı derneğimizin 17 yılı aşkın tecrübesi bulunan ekibiyle gerçekleştirilmektedir. Yıl boyunca bölgedeki daimi temsilcilerimiz yoluyla Afrika’nın 42 farklı ülkesinde yüzlerce bölgesinde vacip, adak, akika, şükür ve diğer nafile kurbanlarınız özenle kesilmektedir.

Kurbanlıkların Hazırlıkları

Kurban kayıtları, internet sitemizden, derneğimiz aranarak ya da dernek merkezimize gelinerek yapılır ve vekaletler sözlü olarak dernek merkezimizde oluşturulan kurban ekibimiz tarafından son derece dikkatli bir şekilde alınır.  Kurban sahibinin niyetine ve kurbanın türüne göre bilgiler, vekaleten organizasyon yapılacak ülkedeki temsilcilere ulaştırılır.

Kurbanlıklar tüm İslami hassasiyetler gözetilerek işaretlenir. Kurban bayramında oluşabilecek talep ve sahada yaşanabilecek aksaklıklar gözetilerek toplanan bağışlardan fazla sayıda kurbanlık hazırlanır. Hazırlanan kurbanlıklar için ihtiyaç sahibi köyler bizzat ziyaret edilip ihtiyaç yerinde tespit edilerek belirlenir.

Kurban kesimi yapılacak bölgeler ve köyler belirlendikten sonra her bölgede kurbanlıklar, bizzat kendi ekibimiz tarafından kesilmek üzere gerekli araç ve gereçleriyle hazırlanır. Yıl boyunca bölgede görev yapan temsilcilerimiztecrübeleriyle kendilerine emanet edilen kurbanlıkları gönüllülerimizle beraber en doğru şekilde yerlerine ulaştırırlar.

Derneğimizin sahadaki daimi temsilcileri ve Türkiye’den giden gönüllülerimiz,  kurban kesimi yapılacak bölgelerde denetimlerini yaparlar. Sonra İslami usullere uygun olarak vekaletleri alınan kurbanlıkların kesimleri tecrübeli ekiplerimiz tarafından sahipleri niyetine yapılır.

Her köydeki aile fertleri ve kabile reisleri ile kendi dillerinde konuşularak kurbanların müslüman kardeşlerinden gelen bir hediye olduğu iletilir. Kurbanlar kesilip evlere eşit şekilde dağıtılmadan görevlilerimiz yerlerinden ayrılmazlar. Tüm ayrıntılarına dikkat edilerek yapılan kurban kesimleri devam eder.

Kurbanlarla İlgili Bilgilendirme

Artık kurban sahiplerine kurbanlarının kesildiği bilgisi verilme vaktidir. Kurbanını Afrikalı kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere kurbanlarının hangi ülkede kesildiğine dair bilgilendirme yapılır.

Bir Kurban bedeli 550 TL ‘dir. Bu bedel USD olarak ya da Euro olarak da ödenebilmektedir.

*İnternet Sitemizden Online bağış yoluyla Afrika’ya kurbanlarınızı gönderebilirsiniz.

*Derneğimizin hesap numaralarına Havale ve Eft yoluyla kurban bedelini yatırıp derneğimizi arayıp kayıt oluşturarak kurbanlarınızı gönderebilirsiniz. ( Hesap numaralarımızı görmek için tıklayınız. )

*Dernek binamıza gelip kurbanlarınızı makbuz karşılığı teslim edebilirsiniz.